Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021, 09.00-13.15 – Αμφιθέατρο UNESCO Πανεπιστημίου Λευκωσίας / Διαδικτυακά μέσω Webex

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (για παρακολούθηση διά ζώσης και εξ αποστάσεως) στο https://tinyurl.com/grammatismos


Εισηγήσεις Ομιλητών


Συμπεράσματα και προτάσεις


H Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το ΕΜΝ Κύπρου διοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο “Πολυγλωσσικές ταυτότητες και γραμματισμοί προσφύγων και μεταναστών”.

Το θέμα του Συνεδρίου αφορά την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών ως σημαντικό εφόδιο για την επιτυχή τους ένταξη στην κοινωνία.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε φοιτητές/φοιτήτριες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές/ερευνήτριες, εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών και άλλων φορέων και οργανισμών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή και δραστηριοποίηση στην εκπαίδευση και καλλιέργεια δεξιοτήτων γραμματισμού σε παιδιά και ενήλικες με μεταναστευτική βιογραφία.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι/διακεκριμένες ομιλητές/ομιλήτριες από Κύπρο και Ελλάδα:

Γιώργος Ανδρουλάκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Άντρη Παπακυριακού, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Παγκύπρια Οργάνωση   Προώθησης Γραμματισμού

Γιώργος Σιμόπουλος, Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα

Ελένη Σκούρτου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Λήδα Στεργίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/grammatismos μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2021. Θα πρέπει να διευκρινίζεται αν η συμμετοχή θα είναι με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων για τη δια ζώσης παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όσοι/όσες επιλεγούν θα ειδοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου 2021. Στους/Στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες διαδικτυακά θα σταλεί σχετικός σύνδεσμος στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού: liter.grammat@gmail.com.




Πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2021 με μεγάλη επιτυχία το Επιστημονικό Συνέδριο “Πολυγλωσσικές ταυτότητες και γραμματισμοί προσφύγων και μεταναστών” από την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το EMN Κύπρου.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς ομιλητές μας, κ. Ελένη Σκούρτου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ. Γιώργο Ανδρουλάκη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κ. Γιώργο Σιμόπουλο από το Γραφείο UNICEF στην Ελλάδα, κ. Λήδα Στεργίου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδιαίτερα την κ. Άντρη Παπακυριακού από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Επιστημονική Σύμβουλο της Οργάνωσής μας, η οποία είχε την κύρια ευθύνη της υλοποίησης του Συνεδρίου. Θερμές ευχαριστίες επίσης στην κ. Έλενα Ιωαννίδου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον συντονισμό της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με συμμετέχοντες τους προαναφερόμενους ακαδημαϊκούς, τον κ. Μιχάλη Μπέη από ΕΜΝ Κύπρου, την κ. Ειρήνη Ροδοσθένους από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΝ, την κ. Παυλίνα Χατζηθεοδούλου από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, τον κ. Γιώργο Αηλιώτη από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον κ. Μάνο Μαθιουδάκη από το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τον κ. Patrice Bertin, Δικαιούχο Διεθνούς Προστασίας, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε για τη σημαντική συμβολή τους.

Η επιτυχία του Συνεδρίου πιστοποιείται επιπλέον από τη συμμετοχή ενός τεράστιου αριθμού συνέδρων εξ αποστάσεως, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας! Η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού θα συνεχίσει να προωθεί το μείζον θέμα των γραμματισμών των προσφύγων και μεταναστών σε συνεργασία με όλους τους προαναφερόμενους φορείς και ερευνητές. Ευχή μας το επόμενο συνέδριο να μας βρει όλους και όλες μαζί διά ζώσης.

Σας ευχαριστούμε!